ANDRA KONTROLLER

Se här för fler avancerade kontroller. De kan vara svåra att börja med, men om du lär dig att behärska dem kommer de ge dig en helt ny dimension av spelet! Avsnittet i grönt är delade (både offensiva/defensiva) kontroller.

SKOTTFINT

Efter att ha tryckt på antingen eller kan du trycka på medan kraftmätaren visas för att utföra en skottfint. Ju högre kraftmätare, desto starkare blir skottet i den riktning du väljer med .

SKOTTFINT /

KONTROLLERAT SKOTT

Genom att hålla inne när du skjuter kan du lägga ett skott som använder mindre kraft för mer precision. Använd det om du skjuter i straffområdet med många spelare eller om du verkligen måste skjuta till hörna.

KONTROLLERAT SKOTT +

Ett kontrollerat skott ger dig bättre precision på bekostnad av kraft. De är särskilt effektiva inom 15 meter när du vill placera bollen, men på längre avstånd är det bäst att försöka göra mål med kraft.

BOLLMOTTAGNINGSFINT

Släpp och håll ned när du tar emot bollen för att låta den passera och du kan löpa efter den (i motsats till att ta ner den för att få kontroll över den).

BOLLMOTTAGNING
Hoppa över boll Släpp och håll in + innan du tar emot bollen.
Bollmottagningsfint Släpp och håll ned när du tar emot bollen.

LOBB

Tryck på medan du håller in för att utföra en lobb över målvakten.

LOBB +

Snabbstopp och vänd dig mot motståndarmålet

Om du vill snabbstoppa och genast vända dig mot motståndarmålet ska du släppa och sedan trycka på när du har bollen.

Snabbstopp och vänd dig mot motståndarmålet

PETA FRAM BOLL FÖR SKOTT

När du slutar dribbla, håll in och sikta i den riktning du vill peta bollen framför dig. Följ upp den här rörelsen med ett skott eller en passning med mer kraft och precision.
En spelare med färdigheten "Stigande skott" eller "Sjunkande skott" har bättre chans att få utdelning på avslutet.

PETA FRAM BOLL FÖR SKOTT + i stillastående

MANUELL MARKÖRÄNDRING

Tryck för att röra markören och ta automatisk kontroll över spelaren närmast bollen. För i riktning mot en viss spelare om du vill avbryta detta manuellt.

MARKÖRÄNDRING
MANUELL MARKÖRÄNDRING
Så varierar du dina skott

Du kan skjuta "Knuckle-skott" eller "Stigande skott" enklare om du tar avslut med mycket kraft, och du kan ge mer kraft till dina "Sjunkande skott" genom att skjuta när bollen ligger still.

Om en rensad boll (till exempel från en hörna) kommer ut mot dig, försök att träffa den medan den faller. I det läget kan du ge bollen en rejäl överskruv, vilket får bollkurvan att skarpt kröka sig nedåt.

När du försöker nicka en crossboll, tryck på skottknappen tidigt för att nicka bollen mot marken med kraft.