EN-MOT-EN

Kontroller (både med och utan bollinnehav) som gäller för enskild spelare under användarkontroll. Tror du att du är bra på att överlista folk? Försök då!

KONTROLLER MED BOLLINNEHAV

PASS / SKOTT

Användför att rikta såväl dina skott som passningar. Observera att bollens bana är väldigt olika för varje typ av pass.

LÅG PASS
LÅG GENOMSKÄRARE
LÅNGBOLL +
HÖG PASSNING / INLÄGG
LÅG CROSS X 2
SKOTT

Spelare med färdigheten djupledspass kan ge långbollar bakåtskruv för extra precision. Djupledspassningar har mindre sannolikhet att hamna utanför planen, så försök att använda dem genom att slå genomskärare om du upptäcker en tom yta bakom motspelarnas försvar.

Spelare som har en hög passningsförmåga kan utföra trickpassningar som att lobba bollen till en lagkamrat beroende på situationen.

Passningar i en annan riktning från kroppen eller som under press är mer sannolika att gå fel. Ha alltid spelarens hållning i åtanke för att göra passningar med bra precision.

DRIBBLING

Tryckmedan du dribblar för att rusa med bollen. Detta minskar dock bollkontrollen. Använd bägge typer av dribblingar vid lämpliga tillfällen.

DRIBBLING
FARTDRIBBLA +

Om en motståndare springer mot dig i full fart är en liten förändring i riktning ofta tillräckligt för att undvika honom. När du försöker fartdribbla runt en tacklande motståndare kan skickliga spelare få bollen förbi försvararen genom att snärta den över dem.

FÄRDIGHETSKONTROLLER

Använd bådeoch för att finta (t.ex Rotera ett helt varv). Använd hela ditt utrymme för att göra rätt trick.

BALANSSKIFTE
FLYTTA BOLLEN

Om du skickligt kan dribbla dig förbi din markering kan det hända att han ramlar omkull. Varje gång du lyckas bli av med din markering har du en bättre chans att få till ett bra avslut eller en passning.

NÄRKONTROLL

Om du behöver ha närkontroll av bollen trycker du medan du dribblar för att utöva NÄRKONTROLL. Denna färdighet låter dig vara vänd mot motståndarens mål hela tiden medan du håller din motståndare på en armlängds avstånd när du ska förbi honom eller att ha bollen under kontroll i begränsade utrymmen.

NÄRKONTROLL +

RYCK

Tryck två gånger på -knappen medan du dribblar eller precis innan en fint för att rycka. Den här extra farten kan skapa utrymme mellan dig och din markering, men det blir svårare att kontrollera bollen och lättare att bli av med den.

RYCK + ×2

När du är vänd mot en motspelare, prova att trycka på samtidigt som du gör ett ryck. Då kan du göra en tunnel eller springa runt honom.

KONTROLLER UTAN BOLLINNEHAV

PRESSA

Tryck på för att pressa en spelare som har bollinnehav. Genom att trycka på både och kan du få din spelare att spurta när han närmar sig sin motspelare.

PRESSA
JAGA IFATT +

När spelare pressar kommer de att försöka blockera skott och passningar genom att sträcka ut sina ben. Men de kan även bli lurade av fintar som får dem att missa helt. Försök att förutspå motståndarens nästa rörelse innan du ger dig in i närkamp.

GLIDTACKLING

Tryckför att slänga dig med fötterna först mot en motståndare i ett försök att vinna tillbaka bollen. När tillbaka-passningen är hög så är även risken för en felberäknad utmaning hög, vilket kan sluta med en frispark emot dig eller något mycket värre.

GLIDTACKLING

TACKLA

Tryck två gånger på -knappen för att försöka stjäla bollen från en motståndare. Om du inte träffar bollen riskerar du att dra på dig en frispark.

TACKLA ×2

Om du försöker tackla en motståndare som är jämsides med dig gör du en axelstöt. Du sätter din motståndare ur balans och kan stjäla bollen. Men du kan bli avblåst för otillåtet spel om du gör det från fel position. Se till att tacklingen är välplanerad.

FINTA

Tryck på+när du försvarar för att låsa din motståndare och följa honom.

FINTA +

Att FINTA förbättrar din tacklingsförmåga något. Det gör det enklare att ta itu med motståndare som utövar NÄRKONTROLL eller gör snäva vändningar.

Aerial Battles

När bollen befinner sig i luften kan du använda för att styra spelaren som befinner sig närmast där bollen kommer att landa. Försök att vinna luftdueller genom att vidta rätt åtgärder, som att ta sats och löpa för en kraftfull nick eller positionera din spelares kropp mot en motspelare för att fånga bollen. Du kan justera positionen med medan du håller ned .

Snabb kroppsfint

Flytta snabbt åt vänster och höger för att göra en liten kroppsfint. Stör motståndarens omdöme och utnyttja en lucka för att dribbla, passera eller skjuta.

Spelarfärdigheter

När motspelare kommer upp bakom den dribblande spelaren, täcker han ibland automatiskt bollen. Dessutom, när spelaren tar emot bollen och en motståndare är bakom, blockerar spelaren motspelaren från bollen.