TOPPMENY

Välj ett läge eller en tävling som du vill spela.

TOPPMENYSKÄRM

Växla toppmenyn genom att trycka på , och riktningsknappar för att välja det läge du vill spela i på panelerna. I rutan Spelarinformation kan du bekräfta din avatar under ONLINEINSTÄLLNINGAR, dina nuvarande GP och myClub-mynt när du loggar in på servern. Tryck på för att hoppa till Samarbetsrummet för de användare som du följer i ”Onlinesamarbete”-läget.

För mer information om myClub-mynt, se "myClub".

1TOPPMENY
2Samarbetsrumlista
3SPELARINFORMATION
4BRICKMENY
VAD ÄR GP?

GP är en slags valuta i spelet som används i myClub.

STARTSIDAN

När du startar spelet hamnar du i toppmenyn. Här ser du en rutmeny där du kan välja mellan olika lägen som tillhör spelets olika onlineevent.

KICK OFF

Avsparksmenyn erbjuder flera olika matchtyper samt ett träningsområde där du kan öva på och lära dig nya färdigheter. Logga in på servern för att spela mot andra användare online.

EXHIBITION MATCH Spela en enskild match. Matchdata kommer inte att sparas.
RANDOM SELECTION MATCH Spela en tävlingsinriktad match med ett lag bestående av slumpmässigt valda spelare. Välj ett lag och begränsa spelarvalet baserat på liga och region/land. Spelare väljs sedan slumpmässigt baserat på dina val. När spelarna har valts ut så turas du och din motståndare om att välja spelare.
CO-OP Spela en samarbetsmatch med tre användare. Om du inte har tillräckligt med användare så fyller AI:n ut de sista platserna.
VERSUS Spela en match mot en annan användare. Matchresultat och annan statistik sparas.
TRAINING Välj mellan olika färdighetsträningar, där du kan lära dig specifika tekniker som hjälper dig i matcher, eller Öppen träning, där du tränar med hjälp av olika scenarion.

ONLINE

Gå online för att spela myClub och övriga onlinelägen.

myClub Skapa ditt eget lag, jobba för att förbättra det och utmana sedan andra användare världen över.
→ Läs mer om myClub
PÅ GÅNG Gå med i olika onlinetävlingar, bland annat 1 mot 1, samarbete och slumpade matcher.
ONLINE DIVISIONS Ditt mål är att tävla mot andra användare online för att nå toppen av divisionen under säsongen. Varje säsong består av 10 matcher och du flyttas upp, stannar kvar eller flyttas ned beroende på din poäng i slutet av säsongen.
ONLINE CO-OP Bygg en trupp tillsammans med två till tre andra användare och spela tävlingsinriktade matcher. Allt du gör under matchen betygsätts, och du kan se betyg och statistik efter matchen.
QUICK MATCH Matchas automatiskt med en motståndare och spela en tävlingsinriktad match 1 mot 1. Resultatet räknas inte mot din onlinerankning, så använd dessa matcher för att exempelvis testa nya finter och strategier.
FRIENDLY MATCH LOBBY Ställ in dina egna regler och spela en match mot andra användare i lobbyn.
TEAM PLAY LOBBY Använd en importerad spelare eller en du har skapat i Bli en legend för att spela i en onlinematch med upp till 22 andra användare.
Viktig information om PÅ GÅNG

Det här gäller när du går med i ett PÅ GÅNG-event.

Du kan när som helst se information om externt hanterade tävlingsevent i informationsavsnittet för PÅ GÅNG.

  • Registrera dig för medlemskap på respektive rankningswebbplats.
  • Kontakta administratören för den aktuella rankningswebbplatsen för mer information om din registrering.
  • Resultat och rankningar relaterade till onlinematcher i ett PÅ GÅNG-event uppdateras på rankningswebbplatsen.
  • Till skillnad från vanliga onlinelägen är vissa lag otillgängliga i dessa event.
Samarbetsläge med andra onlineanvändare eller dina vänner i ”Onlinesamarbete”.

I ONLINESAMARBETE kan du spela tävlingsinriktade matcher i formatet 2 mot 2 eller 3 mot 3. Om det inte finns några tillgängliga användare så fyller AI:n ut platserna.

Med tre handkontroller kan du spela samarbetsmatcher online med tre användare på en enhet.

Orankad match Hitta en onlineanvändare och spela en vanlig samarbetsmatch.
Klanmatch Skapa en matchlobby och spela med andra klanmedlemmar. Klanstatistik sparas och räknas mot klanens rankning.
Samarbetsrekord Se individuella användares statistik och din klans rankning.
Samarbetsinställningar Skapa eller gå med i en klan och justera inställningar för onlinesamarbete.
SPELA EN MATCH MED DE SENASTE TRUPPERNA MED HJÄLP AV LIVE-UPPDATERING

Om du har en internetanslutning ger funktionen Livedatauppdatering tillgång till onlinematcher, Master League och alla andra onlinelägen med en uppdaterad spelarlista. Följ instruktionerna i "Använd livedatauppdatering" för att aktivera den här funktionen.

OFFLINE

I offlineläget kan du bli manager för ett lag och tävla i en liga, uppleva livet som fotbollsproffs och spela liga- och cupmatcher efter eget tycke.

MASTER LEAGUE

I Master League kan du ta kontroll över spelares utveckling och träning medan du leder din drömtrupp. Vi har även lagt till följande nya funktioner i Master League.

[International Champions Cup]
Innan den nya säsongen sparkar igång har du möjlighet att spela i International Champions Cup där topplag från varje land spelar i en liga med fyra lag. Tävlingen tar plats i Asien, Nordamerika och Sydamerika. Under ditt första år är du garanterad en plats och tävlingen innehåller Sydamerikanska lag och division 2-lag.
Utveckling
Spelare med en specifik spelarstil kan nu delta i träningen "Balanserad", vilket låter dem byta nuvarande spelarstil. Vi har även lagt till en funktion som låter dig tilldela poäng till varje kategori i Fokuserad träning för att göra det lättare att träna dina spelare efter dina krav. Vi har även justerat spelare med snabb utveckling så att unga spelare kan utvecklas snabbt när de spelar matcher.

Förhandlingar
Vi har gjort det enklare att hantera dina pengar genom att låta dig välja om spelets olika bonusar ska betalas ut från löne- eller övergångsbudgeten. Det går dessutom att specificera krav på en gång vid övergångsförhandlingar och kontraktsförlängningar.
Lagroll
Varje spelares personlighet definieras av fyra olika egenskapspar, där varje par består av motstående kännetecken. Spelarna hamnar på den ena eller andra sidan av varje egenskapspar beroende på individuella tendenser. Tillgängliga egenskapspar: Lagspelare ⇔ Ensamvarg, Passion ⇔ Lugn, Teknik ⇔ Fysik och Instinkt ⇔ Insikt. Varje spelares unika kombination används för att bestämma dennes lagroll. Vi har dessutom ökat vikten av lagpåverkan, vilken förbättras via matcher och utveckling och ger spelare möjlighet att få ännu större lagroller.
BLI EN LEGEND Upplev proffslivet och en karriär inom fotbollsvärlden.
LIGA Ta dig an en valfri klubb och led dem genom en hård säsong till seger.
CUP Ta med ditt lag på en ärofylld resa i en stor mästerskapstävling.

EXTRA

Justera olika inställningar som systeminställningar och alternativ.

REDIGERA

Redigera lag, spelare, arenor med mera.

Du måste importera en bild för att använda den som bilddata. Gör det genom att skapa en mapp på en USB-lagringsenhet och döp den till "WEPES", spara sedan bilden i mappen. Se instruktionerna under Redigeringsmeny > "Importera/exportera" för mer information om hur du importerar bilddata.
Endast bilder som uppfyller dessa krav går att importera.
Upplösning: 64×64 till 2048×2048 pixlar. Format: JPEG, PNG.

STATISTIK Ögna igenom viktig onlineinformation.
REPRISGALLERI Ta en titt på filmsnuttar du spelat in från tidigare matcher.
ALTERNATIV Välj och konfigurera spelinställningarna som du vill ha dem.
ANVÄND LIVEDATAUPPDATERING

Använd en livedatauppdatering för att uppdatera laguppställningarna i Redigeringsdata.

Efter en livedatauppdatering kan du uppdatera spelet för att få med spelarövergångar. Varning! När du skriver över nuvarande data med nya övergångar kommer all sparad klubbinformation i Redigeringsdata att nollställas.

JURIDISK meny Läs användningsvillkoren angående administrationstjänsten för spelets innehåll.
ONLINEALTERNATIV Konfigurera dina Onlinealternativ.
SYSTEMINSTÄLLNINGAR Välj spelhastighet, ljud och språkinställningar.
Import/Export Edit Data

I PlayStation®4-versionen kan du importera och exportera redigerade lag och tävlingsinställningar. Du kan dela dina redigerade data med vänner eller importera andra PES-användares nedladdade data och använda den i spelet. Se instruktionerna under Redigeringsmeny > "Importera/exportera" för mer information om hur du gör det.