ANDERE BESTURING

Hier zie je nog meer geavanceerde besturingen. In het begin kunnen ze wat moeite kosten,maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, krijgt het spel weer een extra dimensie! De delen in het groen gelden voor zowel aanval als verdediging.

SCHIETSCHIJNBEWEGING

Als je, nadat je op of hebt gedrukt, op drukt terwijl de krachtmeter wordt weergegeven, kun je een schietschijnbeweging uitvoeren. Hoe hoger de krachtmeter is opgelopen, hoe harder de trap in de richting waarop je hebt gemikt met .

SCHIETSCHIJNBEWEGING /

GECONTROLEERD SCHOT

Houd ingedrukt terwijl je schiet om niet zozeer hard als wel goed gericht te schieten. Dit kun je doen wanneer het erg druk is in het strafschopgebied of wanneer je een bal precies in de kruising wilt plaatsen.

GECONTROLEERD SCHOT +

Gecontroleerde schoten geven je meer nauwkeurigheid, wat ten koste gaat van kracht. Ze zijn vooral effectief op een afstand van maximaal 15m waar je zelf de plek kunt uitkiezen. Op verdere afstanden is het beter de keeper te proberen te verslaan met kracht.

SCHIJNBEWEGING VOOR STILLEGGEN

Laat los en houd ingedrukt terwijl je de bal vangt om hem door te laten gaan en hem daarna te achtervolgen (in plaats van aan te raken om hem te besturen).

STILLEGGEN
Ontwijkende schijnbeweging Laat los en houd + ingedrukt voordat je de bal aanneemt.
Schijnbeweging voor aanname Laat los en houd ingedrukt terwijl je de bal vangt.

STIFTBAL

Druk op terwijl je ingedrukt houdt om een stiftbal over het hoofd van de keeper te schieten.

STIFTBAL +

Maak snelle stop en draai richting doel van tegenstander

Als je wil stoppen en onmiddellijk richting het doel van de tegenstander wil draaien, laat je los en druk je vervolgens op terwijl je aan de bal bent.

Maak snelle stop en draai richting doel van tegenstander

LEG VOOR DE VOET

Wanneer je met dribbelen stopt, houd je ingedrukt en richt je in de richting waarin je de bal een klein tikje wilt geven. Als je na deze beweging met een schot of een pass uitvoert, heeft deze meer kracht en nauwkeurigheid.
Een speler met de vaardigheden "Stijgschot" of "Duikschot" heeft nog meer succes als hij schiet.

LEG VOOR DE VOET + uit stilstand

ZELF VERPLAATSEN VAN DE CURSOR

Druk op om de cursor te verplaatsen en de besturing automatisch te wisselen naar de speler die het dichtst bij de bal staat. Duw in de richting van een bepaalde speler als je dit handmatig wilt overschrijven.

CURSORWIJZIGING
ZELF VERPLAATSEN VAN DE CURSOR
Je schoten variëren

Je kunt een "Wreefschot" of "Stijgschot" eenvoudiger uitvoeren als je met kracht schiet en je kunt meer kracht aan je "Duikschoten" toevoegen wanneer je stilstaat met de bal.

Indien een vrije bal (uit bijvoorbeeld een corner) op je afkomt, probeer hem dan te raken terwijl hij nog steeds daalt. Dit stelt je in staat de bal een zware topspin mee te geven waardoor hij scherp naar beneden trekt.

Wanneer je een voorzet probeert te koppen en vroeg op de schotknop drukt, kop je de bal met kracht naar de grond.