HOOFDMENU

Selecteer een modus of competitie waarin je wilt spelen.

HOOFDMENUSCHERM

Ga naar het hoofdmenu door op , en de richtingstoetsen te drukken om het gewenste speltype te selecteren. Bij de spelerinformatie kun je na het inloggen op de server je avatar in de ONLINE OPTIES, je huidige GP en myClub-munten controleren. Door op te drukken kun je naar de CO-OP ruimtelijst schakelen van de spelers die jij volgt in 'Online co-op'.

Voor meer informatie over myClub-munten, zie 'myClub'.

1HOOFDMENU
2CO-OP-ruimtelijst
3SPELERINFORMATIE
4TITELMENU
WAT IS GP?

GP is een valuta in het spel die wordt gebruikt in myClub.

START

Wanneer je het spel start, begin je in het hoofdmenu. Hier zie je een tegelmenu waarin je modi kunt selecteren die betrekking hebben op de verschillende online evenementen van het spel.

KICK OFF

Het menu Aftrap biedt toegang tot verschillende soorten wedstrijdtypen en tot een gedeelte waar je nieuwe vaardigheden kunt oefenen en leren. Als je inlogt bij de server, kun je online tegen andere gebruikers spelen.

EXHIBITION MATCH Speel één wedstrijd. Wedstrijdgegevens worden niet opgeslagen.
RANDOM SELECTION MATCH Speel een competitieve wedstrijd met een team dat bestaat uit willekeurig geselecteerde spelers. Kies gewoon een team en verklein het bereik voor het selecteren van spelers per competitie en regio/land. Er worden vervolgens willekeurig spelers gekozen op basis van jouw criteria. Zodra deze verzameling spelers is gekozen, mogen jij en je tegenstander om de beurt spelers selecteren.
CO-OP Speel een CO-OP-wedstrijd met drie gebruikers. Maak je niet druk als je niet voldoende gebruikers hebt. De computer vult het gewenste aantal aan.
VERSUS Speel een enkele wedstrijd tegen een andere gebruiker. Wedstrijdresultaten en andere statistieken worden vastgelegd.
TRAINING Kies uit Vaardigheidstraining, waar je specifieke technieken leert die je in wedstrijden kunnen helpen, of Vrije training, waar het je vrij staat om verschillende scenario's te oefenen.

ONLINE

Ga online om myClub te spelen en van verschillende andere online modi te genieten.

myClub Maak je eigen originele team, werk eraan om het te verbeteren en neem het vervolgens op tegen andere gebruikers in de wereld.
→ Meer informatie over myClub
WAT IS ER TE DOEN? Neem deel aan online competities met verschillende toernooistijlen, inclusief 1-tegen-1, CO-OP en willekeurige-selectiewedstrijden.
ONLINE DIVISIONS Het is jouw doel om het online tegen andere gebruikers op te nemen om de top van de divisie te bereiken in de loop van een seizoen. Elk seizoen bestaat uit 10 wedstrijden en je stijgt, daalt of blijft in de divisie afhankelijk van je punten aan het einde van het seizoen.
ONLINE CO-OP Bouw een team op met twee of drie medegebruikers en neem deel aan gezamenlijke wedstrijden. Al je bewegingen in een wedstrijd worden beoordeeld en je kunt al je beoordelingen en statistieken na de wedstrijd bekijken.
QUICK MATCH Word automatisch gekoppeld aan een tegenstander en speel vervolgens een competitieve 1-tegen-1-wedstrijd. De resultaten tellen niet mee voor online klassementen, dus je hoeft je niet druk te maken over je spel of de uitslag.
FRIENDLY MATCH LOBBY Stel je eigen wedstrijdregels in en speel een wedstrijd tegen andere gebruikers in de lobby.
TEAM PLAY LOBBY Gebruik een geïmporteerde speler of een speler die je in Word een legende hebt opgeleid om in een online wedstrijd te spelen met maximaal 22 andere gebruikers.
Belangrijke opmerking over WAT IS ER TE DOEN

Als je deelneemt aan een evenement van WAT IS ER TE DOEN, moet je rekening houden met het volgende.

Je kunt de gegevens over extern beheerde competitie-evenementen op elk gewenst moment bekijken vanuit het informatiegedeelte WAT IS ER TE DOEN.

  • Als je je lidmaatschap voor een klassementswebsite wil registreren, moet je dat op de betreffende website doen.
  • Voor gedetailleerde informatie over je registratie, neem je contact op met de beheerder van de betreffende klassementswebsite.
  • Resultaten en klassementen met betrekking tot online wedstrijden van een evenement van WAT IS ER TE DOEN worden op de klassementswebsite bijgewerkt.
  • In tegenstelling tot andere normale online modi, kunnen sommige teams niet voor gebruik beschikbaar zijn voor deze evenementen.
Coöperatief spel met andere online gebruikers of je vrienden in 'Online CO-OP'.

In ONLINE CO-OP kun je online competitieve wedstrijden spelen van het type 2-tegen-2 of 3-tegen-3. Wanneer er geen CO-OP-spelers beschikbaar zijn om mee te spelen, zal de computer het gewenste aantal aanvullen.

Met drie controllers kun je online co-op wedstrijden spelen met drie gebruikers op één apparaat.

Gewone wedstrijd Zoek een online gebruiker om mee te spelen en speel een gewone CO-OP-wedstrijd.
Clanwedstrijd Maak een wedstrijdlobby en speel met andere clanleden. De clanstatistieken worden vastgelegd en tellen mee voor de klassering van de clan.
CO-OP-gegevens Bekijk statistieken van individuele gebruikers en de klassering van je clan.
CO-OP-instellingen Maak een clan of sluit je bij een clan aan en pas de instellingen voor gezamenlijk online spelen aan.
SPEEL EEN WEDSTRIJD MET DE NIEUWSTE ELFTALLEN MET LIVE UPDATE

Vooropgesteld dat je verbinding met internet kunt maken, stelt de functie Live Update je in staat om van online wedstrijden, de mastercompetitie en alle andere modi te genieten met een up-to-date spelerslijst. Volg de instructies in "Live Update toepassen" om deze functie in te schakelen.

OFFLINE

In de offline modus kun je trainer van een team worden en deelnemen aan een competitie, ervaren hoe het is om een profvoetballer te zijn, en competitie- en bekerwedstrijden spelen die je naar eigen wens hebt geconfigureerd.

MASTERCOMPETITIE

In de mastercompetitie draag je zorg voor de ontwikkeling en training van je spelers terwijl je je droomteam beheert. We hebben ook de volgende nieuwe functies aan de mastercompetitie toegevoegd.

[International Champions Cup]
Voordat het nieuwe seizoen begint, krijg je de kans om in de International Champions Cup te spelen, waar topteams uit elk land in een competitie spelen waaraan vier teams meedoen. De competitie wordt gespeeld in Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. In het eerste jaar krijg je gegarandeerd een plekje en doen er aan de competitie Zuid-Amerikaanse teams en teams uit de tweede divisie mee.
Groei
Spelers die een specifieke speelstijl hebben, kunnen nu deelnemen aan een "Gebalanceerde" training, waarmee ze hun huidige speelstijl kunnen wijzigen. We hebben ook een functie toegevoegd waarbij je punten kunt toewijzen aan elke categorie van een "Gerichte training", zodat je spelers beter volgens je eigen specificaties kunt trainen. Verder hebben we vernieuwingen aangebracht in de balans van spelers die een snelle groei doormaken, en nu kunnen jonge spelers die fase van snelle groei doormaken wanneer ze wedstrijden spelen.

Onderhandelingen
We hebben het eenvoudiger gemaakt om je geld te beheren door je de mogelijkheid te bieden om te kiezen of je de verschillende bonussen in het spel uit het salarisbudget of het transferbudget wil betalen. Wanneer je bovendien over transfers of contractverlengingen onderhandelt, kun je nu vanaf het begin al voorwaarden opgeven.
Teamrol
De persoonlijkheid van elke speler wordt bepaald door vier kenmerkparen, die elk uit een paar tegengestelde kenmerken bestaan. Spelers vallen aan de ene of de andere kant van elk kenmerkpaar afhankelijk van hun individuele aanleg. Deze kenmerkparen zijn: Teamspeler ⇔ Eenling, Passie ⇔ Kalmte, Techniek ⇔ Fysiek en Instinct ⇔ Inzicht. De unieke combinatie van kenmerken van elke speler wordt gebruikt om hun teamrol te bepalen. Verder hebben we het belang van de teaminvloed vergroot, die wordt verbeterd door gespeelde wedstrijden en ontwikkeling, en die spelers de mogelijkheid biedt om nog grotere teamrollen te veroveren.
WORD EEN LEGENDE Leef het leven van een profvoetballer en ervaar een carrière in het voetbal.
COMPETITIE Kies een club en leid deze door een slopend seizoen naar de eindzege.
BEKER Strijd met je team om de eindzege in een groot bekertoernooi.
ONLINE COMPETITIE Neem deel aan wedstrijden die online worden gespeeld.

EXTRA'S

Pas verschillende instellingen aan, zoals Systeeminstellingen en Opties.

BEWERKEN

Bewerk teams, spelers, stadions, enzovoort.

Je moet een afbeelding importeren om als afbeeldingsgegevens te gebruiken. Dit doe je door een map te maken op een USB-opslagapparaat en deze "WEPES" te noemen. Vervolgens sla je de afbeeldingsgegevens op in de map. Voor gedetailleerde instructies over het importeren van de gegevens raadpleeg je de instructies die je kunt vinden in het menu Bewerken > "Importeren/exporteren".
Er kunnen alleen afbeeldingen worden geïmporteerd die aan de volgende criteria voldoen.
Resolutie: 64×64 tot 2048×2048 pixels. Bestandsindeling: JPEG, PNG.

STATISTIEKEN Neem belangrijke online informatie door.
HERHALINGENGALERIJ Bekijk eventuele herhalingen die je in je vorige wedstrijden hebt opgenomen.
OPTIES Kies en configureer de spelinstellingen naar wens.
LIVE UPDATE TOEPASSEN

Gebruik een Live Update om updates van het clubrooster op Bewerkte gegevens toe te passen.

Zodra je een Live Update toepast, kun je het spel updaten om bepaalde spelerstransfers weer te geven. Waarschuwing: nadat je vorige gegevens hebt overschreven met nieuwe transfers, wordt alle clubinformatie die in Bewerkte gegevens is opgeslagen opnieuw ingesteld.

Het menu WETTELIJKE BEPALINGEN Bekijk de Gebruiksvoorwaarden met betrekking tot de beheerservice voor de diverse inhoud van het spel.
ONLINE OPTIES Configureer je online instellingen.
SYSTEEMINSTELLINGEN Kies je spelsnelheid en audio- en taalinstellingen.
importeren/exporteren

In de PlayStation®4 versie, kun je bewerkte teams en competitie-instellingen importeren en exporteren. Je kunt je bewerkte gegevens delen met vrienden of je kunt gegevens van andere PES-gebruikers als een batchdownload importeren en in je spel gebruiken. Voor gedetailleerdere instructies over hoe je dit moet doen volg je de instructies in "Importeren/exporteren" van het menu Bewerken.