ΟΘΟΝΗ ΑΓΩΝΩΝ

Υπάρχουν τόσο περισσότερα που μπορείτε να κάνετε σε έναν αγώνα από το να παρακολουθείτε τη δράση τριγύρω σας.
Φροντίστε να κατανοήσετε όλες τις βασικές πληροφορίες που εμφανίζονται στην Οθόνη Αγώνων.

ΟΘΟΝΗ ΑΓΩΝΩΝ

1ΣΚΟΡ
2ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ
3ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ Ο χρόνος που προστίθεται στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Η διάρκεια μπορεί να διαφέρει από αγώνα σε αγώνα.
4ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΑΚΤΙΚΩΝ Κρατήστε πατημένο το ΠΑΝΩ και ΚΑΤΩ στα Κατευθυντικά Πλήκτρα για εναλλαγή ανάμεσα στις προεπιλεγμένες τακτικές: ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ, ΑΜΥΝΤΙΚΗ και ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ.
• Εξαφανίζεται λίγο μετά από οποιαδήποτε αλλαγή.
5ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΙΚΤΗ
6ΡΑΝΤΑΡ Εμφανίζει τη θέση της μπάλας και όλων των παικτών.
7ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΙΚΤΗ

Οι παρακάτω επιλογές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν επιλέγοντας «Ρυθμίσεις Συστήματος» > «Ρυθμίσεις Οθόνης Αγώνα». Στο τέλος κάθε ημιχρόνου, μπορείτε να εξετάσετε την απόδοση της ομάδας σας μέχρι το συγκεκριμένο σημείο στον αγώνα.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη λειτουργία παιχνιδιού που παίζετε.

ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΙΚΤΗ

Ο Δρομέας Παίκτη θα εμφανίζεται πάνω από τον παίκτη που ελέγχετε τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτός ο Δρομέας μπορεί να αλλάξει χρώματα ανάλογα με την κατάσταση του παίκτη. Είναι δυνατό να διαμορφώσετε τις Ρυθμίσεις Δρομέα όπως το Όνομα Δρομέα και τον τρόπο αλλαγής των Δρομέων στις Ρυθμίσεις Υποστήριξης.

Εικονίδιο Τυπικού Παίκτη

Η ένδειξη "Επόμενος Παίκτης" εμφανίζεται στον παίκτη στον οποίο θα βρίσκεται ο δρομέας κατά την αλλαγή.

  • Η "Εντολή για πίεση" εφαρμόζεται στον παίκτη πάνω από το κεφάλι του οποίου εμφανίζεται η Ένδειξη επόμενου παίκτη.
  • Μόνο ένας δρομέας εμφανίζεται κάθε στιγμή, ακόμα και σε παιχνίδι συνεργασίας με περισσότερους χρήστες.
  • Η ένδειξη "Επόμενος Παίκτης" μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί στην ενότητα "Επεξεργασία σε Προσωπικά Στοιχεία".

Υποδεικνύει ότι ο παίκτης βρίσκεται σε Θέση Οφσάιντ

(Ισχύει μόνο εάν έχετε επιλέξει «Σταθερό» δρομέα στις Ρυθμίσεις Δρομέα).

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ;

Ο δείκτης Ισχύος θα εμφανίζεται στα πόδια του παίκτη όταν δίνει πάσα ή σουτάρει.

Κατά την εκτέλεση Στημένων Φάσεων, ο Δείκτης Ισχύος εμφανίζεται πάνω από το Ραντάρ.

1ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

Υποδεικνύει τα Επίπεδα Αντοχής των παικτών. Όταν εξαντληθεί, ο δείκτης γίνεται κόκκινος και τα στατιστικά του παίκτη μειώνονται.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί, επιλέγοντας «Ρυθμίσεις Συστήματος»
> «Ρυθμίσεις Οθόνης Αγώνα».

2ΔΕΙΚΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Γεμίστε το δείκτη ισχύος όταν κλωτσάτε (ή πετάτε) τη μπάλα. Ο παίκτης θα κλωτσήσει (ή θα πετάξει) τη μπάλα μόλις αφήσετε το κουμπί ή μόλις ο δείκτης φτάσει το μέγιστο.
3ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ Εμφανίζεται όταν χρησιμοποιούνται Σύνθετοι Χειρισμοί για πάσες και σουτ.

Για να εμφανιστούν οι Οδηγοί Κατεύθυνσης (κατά τις χειροκίνητες πάσες), οι Οδηγοί Στόχου (επισημαίνουν τον επιλεγμένο παίκτη για χειρισμούς χωρίς τη μπάλα) ή οι Οδηγοί Θέσης (υποδεικνύουν μια βέλτιστη θέση του παίκτη), ενεργοποιήστε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στην ενότητα "Επεξεργασία σε Προσωπικά Στοιχεία".

4Οδηγός τοποθέτησης

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΙΚΤΗ;

Ο δείκτης αντοχής εμφανίζεται πάνω από το όνομα του παίκτη και ο δείκτης ισχύος εμφανίζεται από κάτω. Μπορείτε να ελέγξετε το τρέχον Επίπεδο Επίθεσης/Άμυνας και τις ενεργές Σύνθετες Οδηγίες.

Αν ο παίκτης έχει λάβει κίτρινη κάρτα (σύσταση προσοχής), μια κίτρινη κάρτα εμφανίζεται δίπλα στο όνομά του.

Επίπεδο Επίθεσης/Άμυνας

Το επάνω εικονίδιο σημαίνει περισσότερη επίθεση.

Σύνθετες Οδηγίες

Τα εικονίδια ΠΑΝΩ και ΚΑΤΩ δείχνουν τις Οδηγίες Επίθεσης και τα εικονίδια ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ δείχνουν τις Οδηγίες Άμυνας. Αν μια Σύνθετη Οδηγία είναι ενεργοποιημένη, το εικονίδιο αναβοσβήνει.

ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ

Τα παρακάτω εικονίδια εμφανίζονται όταν γίνει αντικατάσταση παίκτη.

Παίκτης ΜΕΣΑ
Παίκτης ΕΞΩ

Η αντοχή των παικτών μειώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το διαρκές τρέξιμο θα εξαντλήσει γρήγορα τα επίπεδα αντοχής και όταν είναι χαμηλά, οι παίκτες γίνονται αργοί και αδύναμοι όταν προσπαθούν να σουτάρουν ή να διεκδικήσουν τη μπάλα. Είναι καλύτερο να αλλάζετε τους κουρασμένους παίκτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Γρήγορη αλλαγή

Όταν το παιχνίδι διακόπτεται, μπορεί να δείτε την επιλογή "Αναπληρωματικοί" να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν πατήσετε στην αριστερή πλευρά της επιφάνειας αφής εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να ανοίξετε το Μενού γρήγορης αλλαγής.
Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε μια αλλαγή, χωρίς να πάτε στο Πλάνο Πλάνο Παιχνιδιού.

1Εμφάνιση Γρήγορης αλλαγής Πατήσετε στην αριστερή πλευρά της επιφάνειας αφής, όσο εμφανίζεται αυτό το κουμπί.
2Παίκτες Αρχικά, επιλέξτε τον παίκτη που θα αντικατασταθεί και, στη συνέχεια, τον παίκτη από τον πάγκο σας που θα μπει στον αγώνα στη θέση του πρώτου.
Οι αναπληρωματικοί παίκτες αναγράφονται πρώτα βάσει της θέσης του παίκτη που αντικαθίσταται και μετά βάσει της συνολικής αξιολόγησης παίκτη.

Όταν ένας παίκτης βιώνει πτώση της αντοχής του, μπορεί να εμφανίσει ενδείξεις ότι ανησυχεί για τα πόδια του. Αν συνεχίσει να παίζει σε αυτή την κατάσταση, διατρέχει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Για αυτό καλό θα ήταν να τον αλλάξετε.

ΜΕΝΟΥ ΠΑΥΣΗΣ

Μπορείτε να ανοίξετε το Μενού Παύσης εάν πατήσετε το κουμπί «OPTIONS» κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με την ενέργεια κάθε επιλογής, διαβάστε το σχετικό κείμενο βοήθειας στην οθόνη. Για να επιστρέψετε στον αγώνα από το Μενού Παύσης απλά πατήστε το κουμπί «OPTIONS» ή το κουμπί .

Αποτελέσματα μιας αλλαγής στις Συνθήκες γηπέδου

Όταν το γήπεδο είναι βρεγμένο, οι παίκτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γλιστρήσουν ή να πέσουν. Η κίνηση της μπάλας επηρεάζεται επίσης από τις συνθήκες του γηπέδου. Έχετε πάντα υπόψη τις συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα και παίζετε κατάλληλα ώστε να περιορίζετε τις επιπτώσεις τους.